VannoVa viert housewarming Baltica

Het populaire troschrysanten ras is verhuisd binnen de coöperatie

Met trots kunnen we melden dat Baltica is verhuisd naar Master Grower Fred en Jan van Paassen. Om dit te vieren, is er op donderdag 27 januari j.l. een heuse housewarming voor klanten georganiseerd.

Waardevolle opvolger

Vorige week is R&A van Kester uit Kwintsheul officieel gestopt. Van Kester heeft aan de basis gestaan van het succes van troschrysant Baltica, het Deliflor ras met het grootste marktaandeel in het tros segment. Toen bekend werd dat de voormalig Master Grower zou stoppen, is vorig jaar in goede samenwerking tussen VannoVa en Deliflor gezocht naar een waardevolle opvolger binnen de coöperatie. Het is namelijk van groot belang dat het Baltica ras binnen VannoVa behouden blijft. Master Grower Fred en Jan van Paassen uit Andijk heeft inmiddels de teelt overgenomen. De afgelopen maanden is er intensief samengewerkt en heeft René van Kester zijn kennis en ervaring kunnen delen met Fred en Jan van Paassen. Achter de schermen is er dus veel gebeurd, maar voor de klanten van VannoVa verandert er niet veel: Baltica blijft behouden binnen VannoVa, alleen heeft het ras een ‘nieuw huis’ gekregen.

Nieuw adres

Master Grower Fred en Jan van Paassen teelt in Andijk het ras Pina Colada en nu is daar op hun nieuwste locatie in Wervershoof Baltica bij gekomen. Deze nieuwe locatie werd in 2020 opgeleverd en is optimaal ingericht voor de chrysantenteelt. Deze kas is van de nieuwste technieken voorzien en kent daarom de ideale teeltomstandigheden voor troschrysant Baltica.

Housewarming

Op donderdag 27 januari was er een selecte groep klanten bij Fred en Jan van Paassen uitgenodigd om het nieuwe huis van Baltica te bekijken. Tijdens de housewarming konden de klanten de nieuwe leefomgeving van de troschrysant met eigen ogen bewonderen en vertelde Master Grower Van Paassen alles over de ins-en outs rondom de teelt van dit geliefde ras. Op naar een bloeiende toekomst voor Baltica en VannoVa!

Beeld: Deliflor
Tijdens de Deliflor bloeiproef werd op donderdag 20 januari j.l. officieel het stokje overgedragen aan Fred en Jan van Paassen