Santinikwekerij Richard van Schie introduceert Bowie

Vanaf deze week brengt Master Grower Santini kwekerij Richard van Schiey hun nieuwste santini ras Bowie uit: de eerste witte Santini in de markt die goed te verven is.

Richard van Schie: “We zijn verheugd dat we als eerste teler in Nederland Bowie gaan telen. We vinden hem in zijn puurste vorm al heel mooi, parelwit van kleur met een groen hart. Toen we hoorden dat hij ook heel goed te verven is, werden we nog enthousiaster, want een Santini die goed verf opneemt is nog niet op de markt. Dat maakt Bowie heel veelzijdig, want elke kleur is mogelijk! Een laatste kenmerk is de bijzonder lange houdbaarheid van de bloem. Ik geef ook graag complimenten aan veredelaar Dekker Chrysanten, hun team heeft topwerk geleverd. Want veredeling is vakmanschap.”

“Bij elk bezoek aan Richard van Schie werd ik vrolijk begroet door Bowie, de hond die op de kwekerij rondloopt. Toen bekend werd dat dit soort aan Richard van Schie zou worden toegewezen, heb ik mijn best gedaan om het naar dat schattige hondje te vernoemen en dat is gelukt!” aldus Warja Abrosimova van Dekker Chrysanten. De komende dagen zullen Dekker Chrysanten en Richard van Schie vele relaties bezoeken om Santini Bowie te introduceren.